Společenství pro dům Nad Opatovem

FÓRUM SVJ Nad Opatovem

 

Hluk z hotelů
Autor: Mitiskovi
Datum: 02.09.2005

Velmi prosíme, bylo by možné podniknout nějaké razantnější kroky k zamezení velmi častého rušení nočního klidu od "hostů" z protějších hotelů? Vždyť situace je zoufalá, táhne se už několik let a nic se nemění - leda tak k horšímu. Kdo má okna směrem na hotel, tak určitě ví, o čem píšeme.

1) Kolem půlnoci se vracejí hlučné skupiny podnapilých hostů od metra do hotelu, cestou vykřikují, vyzpěvují.

2) Časté "mejdany" na pokojích - sejde se jich na jedné buňce hodně, pustí hudbu naplno, otevřou okna a hlučně se baví.

Prosím, zvažte, co by se s tím dalo dělat. Tady je pár námětů, třeba bude mít někdo lepší nápady:

* Petice obyvatel našeho domu? Určitě by bylo dost lidí, kteří by ji podepsali. A komu ji předat? Městské části? Pronajímatelům v kopii?

* Podnět na místní živnostenský úřad k zahájení správního řízení, že pronajímatelé dlouhodobě neumějí (a ani se moc nesnaží) ohlídat hlučnost hostů na svých hotelech? Vždyť přes noc tam většinou hlídá JEDEN člověk, což je skutečně zoufale málo na tak obrovské domy. Jak má JEDEN hlídač (byť sebelepší) zabezpečit ostrahu recepce a vstupní haly, zároveň kontrolovat chodby ve všech 20 patrech a zároveň ještě občas obejít hotel okolo, aby zkontroloval, jestli odněkud nejde hluk nebo není jiný problém? Pronajímatelé velmi šetří na nočních hlídačích, protože je to nepálí. Hosti ruší nás, zatímco pronajímatelé v klidu spí někde jinde a naskakují jim peníze za ubytované lidi. Pokud je nám známo, tak po nedávném přepadení recepce

* Podnět na místní živnostenský úřad k zahájení správního řízení, že pronajímatelé dlouhodobě neumějí (a ani se moc nesnaží) ohlídat hlučnost hostů na svých hotelech? Vždyť přes noc tam většinou hlídá JEDEN člověk, což je skutečně zoufale málo na tak obrovské domy. Jak má JEDEN hlídač (byť sebelepší) zabezpečit ostrahu recepce a vstupní haly, zároveň kontrolovat chodby ve všech 20 patrech a zároveň ještě občas obejít hotel okolo, aby zkontroloval, jestli odněkud nejde hluk nebo není jiný problém? Pronajímatelé velmi šetří na nočních hlídačích, protože je to nepálí. Hosti ruší nás, zatímco pronajímatelé v klidu spí někde jinde a naskakují jim peníze za ubytované lidi. Pokud je nám známo, tak po nedávném přepadení recepce hotelu mají hlídači dokonce prioritní úkol hlídat právě recepci. To ovšem znamená, že těžko můžou zároveň kvalitně hlídat celý hotel, tudíž hlučnost některých hotelových hostů je už moc nezajímá?!

* Zkusit oficiálně požádat policii, aby častěji kontrolovala hotel a jeho okolí zejména v nočních hodinách cca 23-03 hod? Jako ideální by se nám jevilo, kdyby tady v hotelu mohli mít služebnu. Myslíte, že by to šlo dát jako podnět nebo žádost na kompetentní místa policie?

* Taky je ještě možnost pozvat sem nějaké novináře a nechat je tady dělat pár dní noční reportáže zejména v době, kdy tu zase bude bydlet nějaká skupina hlučné omladiny, kteří se tu chovají jak utržení ze řetězu. Taky je ještě možnost pozvat sem nějaké novináře a nechat je tady dělat pár dní noční reportáže zejména v době, kdy tu zase bude bydlet nějaká skupina hlučné omladiny, kteří se tu chovají jak utržení ze řetězu. Kdyby to pak vyšlo v televizi v pořadu typu "Černé ovce" nebo v nějakém čteném deníku, třeba by se konečně začalo něco měnit. Po dobrém to asi fakt nejde...

Prosím, zvažte to, prodiskutujte, ale hlavně se s tím prosím pokuste něco udělat!!!

Odpovědi Autor Datum
Téma: Obecná diskuze Kapek Martin 07.08.2005
          Hluk z hotelů Mitiskovi 02.09.2005

Odpovědět na tento příspěvek
Vaše jméno: *
Váš e-mail:
Předmět: *
Text zprávy: *

zbývá znaků
* - povinný údaj